Skaffa lånekort

Skaffa lånekort Skaffa lånekort

 

Lånekortet skaffar du här på biblioteket. Det du behöver ha med dig är ett giltigt ID-kort eller LMA-kort så hjälper vi dig med resten. Du kan använda kortet sen för att logga in på Mina sidor för göra lån och om-lån.

 

 

Samtycke för behandling av personuppgifter

I och med att du skaffar ett lånekort hos oss vill vi upplysa er om hur vi hanterar dina personliga uppgifter.

Biblioteket behandlar personuppgifter om dig i syfte att registrera var böcker och andra medier befinner sig när de är utlånade, samt för att kunna kontakta dig om du inte lämnat dem i tid eller meddela dig när en reserverad bok är klar för hämtning.

De uppgifter vi sparar om dig är namn, personnummer, adress, e-postadress, telefonnummer samt i vissa fall namn och födelsedatum på barn som du är vårdnadshavare för. För minderåriga lagras i vissa fall information om namn och födelsedatum på vårdnadshavare i syfte att till vårdnadshavare skicka räkning på av barn ej återlämnat material. Uppgifterna används ej till andra ändamål än som ovan angetts.

Du har rätt att få information om vilka uppgifter vi har om dig i låntagaregistret, denna information kan fås som en utskrift. Du har också rätt att, efter att lån är återlämnade och eventuella skulder reglerade, få dina personuppgifter raderade inom 30 dagar från begäran.

I och med att du skaffar lånekortet godkänner du denna hantering.

 

Högsby kommunbibliotek

Högsby kommunbibliotek

Öppettider

Måndag: 09:00 - 18:00
Tisdag: 09:00 - 18:00
Onsdag: 09:00 - 18:00
Torsdag: 09:00 - 18:00
Fredag: 09:00 - 18:00
Lördag: 10:00 - 13:00

 

Dag före röd dag: öppet 9-13

Dag före afton: öppet 9-15