Bildresultat för boktips

VÅRA LÅNTAGARE TIPSAR!

- Har du läst en bra bok du vill tipsa om, tveka inte att kontakat oss i disken så kanske just ditt tips hamnar i tidningen Innehåll!

 

Den underjordiska järnvägen

Den underjordiska järnvägen av Colson Whiehead

ISBN 978-91-0-017110-0

Uttrycket den underjordiska järnvägen användes som en benämning på det kontaktnät av frivilliga personer som hjälpte de nordamerikanska slavarna att fly från förtrycket i sydstaterna till friheten i norr. I boken har författaren valt att använda sig av en verklig järnväg och läsaren får följa den unga kvinnan Coras flykt från hänsynslösa slavjägare. Boken beskriver på ett fängslande sätt en viktig del av den amerikanska historien och har fått stor uppmärksamhet världen över. Gripande och läsvärd!

 

 

Kåda

Kåda av Ane Riel

ISBN 978-91-7701-695-3

Liv förstår inte alltid hur vuxenvärlden fungerar men pappa Jonas är duktig på att förklara det mesta för henne. Han kan förklara varför man behöver ge sig ut om nätterna och besöka andra gårdar och hämta mat och annat man kan behöva och varför mamma ligger på övervåningen och snart är så stor att hon inte kn ta sig upp från sängen. Han kan också förklara varför han var tvungen att döda farmor. Spännande och kuslig läsning av en ny dansk kriminalförfattare.

 

I en skog av sumak

I en skog av sumak av Klas Östergren

ISBN 978–88711–13-7 Finns även att låna som ljudbok.

Det kommer en ny elev till skolan och genast börjar spekulationerna om vem denne unge man med hala skor och en stor portion självförtroende kan vara. Kenneth Jansson intresserar sig särskilt mycket och under sommarens heta dagar får läsaren följa de två unga männens resa in i ett allt mörkare händelseförlopp. Det är 70-tal och Vietnamkriget och resten av världen står utanför dörren. Läsglädje och underhållning utlovas, det allvarliga ämnet till trots.

 

I trädgården hörs andra ekon

Thomas ”Tege” Gustafsson tipsar om:
I trädgården hörs andra ekon
av Göran Greider

ISBN: 978-91-7037-934-5

”En annorlunda bok om trädgård som gett min odlade plats ett större innehåll och djup eftersom Göran Greider på ett känsligt sätt blandat in politik i det han skriver.”

I den här boken får läsaren möta en stor del av bilder som författaren har tagit under många år. Han ger även praktiska tips om hur en trädgård ska utformas och han tycker att sten, buskar och träd är viktigare än rabatter. Förutom råd om din trädgård ger han dessutom tips om saft, smoothies och ogräs.

 

Sprutan

 

Cecilia Front tipsar om:
Sprutan
av Thomas Halling

ISBN: 978-91-7567-546-6

”Jag tycker att han skriver både roligt och spännande. Jag tyckte att det var roligt att få träffa honom när han var på besök och klassen fick lyssna på honom när han berättade om sina böcker. En bok som är särskilt bra är den här boken Sprutan.”

Vi får följa Olle och hans klasskompisar som i den här boken ska ta en spruta i skolan. Olle litar inte på alla vuxna som säger att det kommer gå bra att ta sprutan. Olle och hans klasskompisar sitter i väntrummet och det är många i klassen som är rädda för att ta sprutan, men alla är inte rädda som tur är. Boken är kort, lättläst och riktar sig till barn mellan 6-9 år.

 

Bergtroll på slottet

 

Leon Lundbäck tipsar om:
Bergtroll på slottet
av Sandler Olczak

ISBN: 978-91-29-69024-8

”Jag tycker böckerna är spännande och handlar om olika saker som kan hända barn som till exempel att ett barn letat efter sina föräldrar.”

Det här är andra delen i serien Spådomen om Jack och riktar sig till barn mellan 6-9 år. Boken handlar om Jack som var tvungen att rymma hemifrån för att få behålla draken Silvertass. Det är däremot inte en enkel match att skydda draken. Speciellt inte när drakdödaren Sankt Görans korpar flyger över Stockholm och spanar efter dem.