Strömma film!

Högsby kommunbibliotek erbjuder två tjänster för att strömma film, det är Cineasterna och Viddla. Du hittar information om hur du kommer igång nedan!

 

 

Bildresultat för viddla

 

Låna film gratis med Viddla. Du kan strömma film direkt till TV, surfplatta, dator eller telefon. Allt du behöver är att välja film, och låna med lånekort och pinkod.

För att se en film på Viddla.se behöver du ett lånekort med PIN-kod och internetuppkoppling. Viddla fungerar endast om du befinner dig i Sverige.

Det är lika lätt som ett, två, tre.

1, Välj film på viddla.se

2, Klicka på ”Spela film”

3, Välj Högsby bibliotek, aktivera ditt lån med lånekortsnummer och pinkod och spela upp filmen
 

Till Viddla.se

Du kan låna [ 12 ]  filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Du behöver inte lämna tillbaka en e-film. När lånetiden gått ut kan du inte se filmen längre. Om du vill se om eller fortsätta se filmen efter mer än 48 timmar så förbrukas ett nytt lån.

För att biblioteket ska kunna planera sin budget för strömmad film sätts en gräns för hur många filmer som kan lånas. Om den gränsen överskrids så stoppas utlånen av strömmad film till nästa kalendermånad, oavsett om vissa låntagare har lån kvar att förbruka i Viddla.

 

Bra att veta

Biblioteket kan inte direkt påverka vilka filmer som man kan låna. Om du vill önska en film så kan du skriva till viddla@btj.se.

Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna.

Genom att klicka på rubriken LOGGA IN på viddla.se kan du skapa ett användarkonto om du vill, det är inget krav men ger en rad fördelar som du kan läsa mer om i Viddlas Frågor och svar.

Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. Alla mobiler och surfplattor kan använda Viddla med webbläsare som Chrome, Firefox eller Safari.

 

Behöver du hjälp?

Läs svar på vanligt förekommande frågor på Viddlas webbplats.

 

 

 

 

 

Bildresultat för cineasterna

 

 

1) Starta din webbläsare i din dator eller i din mobila enhet (surfplatta eller smartphone)

2) Gå till www.cineasterna.se

3) Välj ditt bibliotek från menyn

4) Välj en film som du vill se

5) Ange ditt lånekortsnummer och din pinkod . Det går även bra att låna med ditt personnummer ifall du angivet det som möjlighet hos biblioteket, ange 10 siffror i följd utan mellanslag eller bindestreck 

6) Klicka på "Titta på filmen".

7) Vill du skapa ett användarkonto fyller du i ett valfritt användarnamn och ett lösenord samt din e-postadress. Det är en valfri möjlighet, klicka på "Hoppa över" om du inte vill skapa ett användarkonto. Det går bra att enbart låna med ditt lånekortsnummer och pinkod.

Lånetiden är 48 timmar. Du behöver inte oroa dig för eventuella förseningsavgifter, filmen "återlämnas" automatiskt när lånetiden har löpt ut.

Du kan låna 3 filmer/vecka

Ring oss på 0491-29159 eller maila oss på biblioteket@hogsby.se så hjälper vi dig att komma igång! Vi kan även koppla ditt personnummer till ditt lånekonto om du vill.

* Du kan låna 3 filmer per vecka.

 

(Cineasterna har ålderskontroll vilket hindrar yngre låntagare från att låna filmer över sin åldersgräns)

 

TIPS: Du kan strömma direkt till din smarta Tv via chromecast eller genom Apple-tv via air-play. Om du har en bärbar dator kan du även koppla en HDMI-kabel direkt till Tv:n.