222779
I taket lyser stjärnorna [Elektronisk resurs]
I taket lyser stjärnorna [Elektronisk resurs]
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Kategori: Skönlitteratur
Förlag: Sandrew Metronome Distribution ; Viddla (distributör)
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Lisa Siwes debuterade som regissör med I taket lyser stjärnorna, baserad på Johanna Thydells bok, som belönades med Augustpriset 2003. Jenna har nyss blivit tonåring med allt vad det innebär samtidigt som hennes mamma är döende i cancer. Hon blir vän med den populära Ullis och utvecklas från blyg flicka till upprorisk tonåring. Hon drömmer om hur hon ska får snygge Sakke att bli kär i henne. Samtidigt har hon en lapp i fickan med texten: "Om du dör mamma, då tar jag livet av mig". En trovärdig, realistisk och sorglig ungdomsfilm om att vara stark och svag på samma gång och om den första kärleken på blodigt allvar som ingen annan kan förstå. "Filmens största styrka ligger trots allt i dess historia om den obevekliga döden vars närvaro vi alla är medvetna om." Gunnar Bergdahl (Helsingborgs Dagblad)

Här finns titeln:

Loading...
Så mycket känslor strömmade genom den här berättelsen där man får följa Jenna en tid i hennes liv. Det är inte bara osäkerheten som finns inom henne som hon måste slåss mot utan också att hennes mamma har cancer som gör allt så mycket hemskare. Men Jenna kommer att inse att det även finns någon annan som är mycket osäker och att livet inte alltid är som det tycks vara. Det här är en berättelse som berör mycket.
2015-08-24
gun5

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Språk