Viddla

Strömma film med Viddla!

Låna film gratis med Viddla.

Du kan strömma film direkt till TV, surfplatta, dator eller telefon. För att se en film på Viddla.se behöver du ett lånekort med PIN-kod och internetuppkoppling. Viddla fungerar endast om du befinner dig i Sverige.

 

Det är lika lätt som ett, två, tre.

  1. Välj film på viddla.se (klicka för att komma till hemsidan)
  2. Klicka på ”Spela film”
  3. Välj Högsby bibliotek, aktivera ditt lån med lånekortsnummer och pinkod och spela upp filmen
     

Du kan låna [ 12 ]  filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Du behöver inte lämna tillbaka en e-film. När lånetiden gått ut kan du inte se filmen längre. Om du vill se om eller fortsätta se filmen efter mer än 48 timmar så förbrukas ett nytt lån.

För att biblioteket ska kunna planera sin budget för strömmad film sätts en gräns för hur många filmer som kan lånas. Om den gränsen överskrids så stoppas utlånen av strömmad film till nästa kalendermånad, oavsett om vissa låntagare har lån kvar att förbruka i Viddla.

 

Bra att veta

Biblioteket kan inte direkt påverka vilka filmer som man kan låna. Om du vill önska en film så kan du skriva till viddla@btj.se.

Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna.

Genom att klicka på rubriken LOGGA IN på viddla.se kan du skapa ett användarkonto om du vill, det är inget krav men ger en rad fördelar som du kan läsa mer om i Viddlas Frågor och svar.

Viddla finns även att ladda ner som app i Apples App Store. Alla mobiler och surfplattor kan använda Viddla med webbläsare som Chrome, Firefox eller Safari.

Språk