Låna e-böcker direkt i din webbläsare

Läs och lyssna på e-böcker direkt i din webbläsare

Så här gör du:

Du behöver inte ladda ned en app för att läsa eller lyssna på e-böcker. Det går lika bra att låna e-böckerna direkt i din webbläsare.

1. Logga in på bibliotek.hogsby.se med ditt lånekort eller personnummer och fyrsiffrig pinkod. Saknar du dina inloggningsuppgifter? Kontakta biblioteket för hjälp.
2. Sedan söker du upp den e-bok som du vill låna. Detta gör du i sökrutan med förstoringsglas.
3. När du har hittat boken klickar du på titeln eller bokomslaget. Välj sedan formatet "Läs strömmande" eller "lyssna på datorn".
4. Nu är det bara att börja läsa eller lyssna!

Du hittar dina lånade e-böcker under "Mina lån" och det är även här du kan fortsätta att läsa eller lyssna på en e-bok som du har pausat. Lånet gäller i 28 dagar och försvinner automatiskt från ditt lånekonto.